Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τα αποτελέσματα απλού 5λεπτού foot massage!

Τα αποτελέσματα της έρευνας του 1999 που επικαλείται η δημοσιογράφος του FOX News ακούγονται στα αγγλικά μετά το 1:07. Κάτι επιτυγχάνεται μέσω της απλής μάλαξης των ποδιών φανταστείτε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν ο Ρεφλεξολόγος είναι σωστά εκπαιδευμένος. Όσο για τις νοσηλεύτριες της Ελλάδας (που να βρεθούν χρήματα για iSqueez) αλλά και για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη στην εντατική παρακολούθηση, κλινικές πόνου και οπουδήποτε αλλού οι σπουδαστές Ρεφλεξολογίας του Natural Health Science και εγώ είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.



Ορίστε και η περίληψη της εν λόγω έρευνας, είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό του ΣΕΡ - Εναρμόνιση στο παρελθόν.

Intensive Crit Care Nurs. 1999 Apr;15(2):77-82.   Άμεσα αποτελέσματα πεντάλεπτης μάλαξης στα πόδια των ασθενών που βρίσκονται υπό εντατική παρακολούθηση και θεραπεία Hayes J, Cox C. Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, Κέντρο Ερευνών Πρωτοβάθμιας και Κοινωνικής Φροντίδας (University of Hertfordshire, Centre for Research in Primary and Community Care, Hatfield, UK)

Η εντατική θεραπεία μπορεί να θεωρηθεί περιβάλλον αγχωτικό για τους ασθενείς τόσο σε σωματικά όσο και σε ψυχολογικά επίπεδα. Στο άρθρο αυτό, περιγράφεται μια ερευνητική μελέτη η οποία ασχολήθηκε με την εφαρμογή πεντάλεπτης μάλαξης στα πόδια 25 ασθενών (συνολικά 68 συνεδρίες) ως παρέμβαση για τη μείωση του στρες. Για την συλλογή δεδομένων πριν, κατά και μετά την παρέμβαση χρησιμοποιήθηκε ένας σχεδιασμός επαναλαμβανόμενων μέτρων που ήταν πειραματικός μέχρι ενός βαθμού.  Ένα μηχανικό σύστημα ελέγχου της κατάστασης των ασθενών έδωσε τα στοιχεία που αφορούν τη φυσιολογία τους (καρδιακός ρυθμός, μέση αρτηριακή πίεση του αίματος, μέτρηση αναπνοών και περιφερειακός κορεσμός οξυγόνου). Τα επαναληπτικά μέτρα ανάλυσης των διαφοροποιήσεων έδειξαν ότι δεν υπήρξε καμία σημαντική επίδραση από τα μέτρα παρέμβασης στον περιφερειακό κορεσμό οξυγόνου. Ωστόσο, παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της μάλαξης των ποδιών μια σημαντική μείωση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και μείωση των αναπνοών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μάλαξη των ποδιών είχε τη δυνατότητα να αυξήσει την χαλάρωση. Αυτό αποδεικνύεται από της μεταβολές στα στοιχεία που αφορούν τη φυσιολογία και οι οποίες προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης που εφαρμόστηκε στους βαριά άρρωστους ασθενείς που βρισκόντουσαν σε εντατική παρακολούθησή και θεραπεία. 
PMID: 10595045 [PubMed - indexed for MEDLINE]
J Altern Complement Med. 2008 Apr;14(3):269-75.

Μετάφραση: Ιωάννα Μίλτον Καραβία, Επιμέλεια: Νίκη Δουρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: