Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ρεφλεξολογία στις ειδήσεις μέρος 2ο


Ουγκάντα συνέχεια…..Περίπου το 80% των κατοίκων της Ουγκάντας επισκέπτονται – εξαρτώνται από βοτανοθεραπευτές σύμφωνα με έρευνα. Η έρευνα έγινε από το Foundation for Human Rights Initiative και έδειξε ότι υπάρχει ένας παραδοσιακός θεραπευτής για κάθε 200 - 400 κατοίκους. Η αναλογία κατοίκων για κάθε συμβατικό επαγγελματία υγείας είναι 1:10,000!!!! Ο υπουργός υγείας Dr Kenya Mugisha που διεξήγαγε την έρευνα αναφέρει ότι μερικές εταιρείες Ρεφλεξολογίας λειτουργούν χωρίς άδεια!
http://www.newvision.co.ug/D/8/13/729926


Μελέτη για τις ΣΕΘ από την Ιρλανδία

Τους τελευταίους 12 μήνες 1 στους 3 ασθενείς έχει επισκεφτεί επαγγελματία ΣΕΘ τους τελευταίους 12 μήνες. Είναι η πρώτη μελέτη που γίνεται στο Δουβλίνο. Οι 6 πιο δημοφιλής μέθοδοι ήταν : μασάζ (39.8pc), βελονισμός (37.5pc), αρωματοθεραπεία (18.4pc), reiki (18.2pc), Ρεφλεξολογία (17pc) και χειροπρακτική (15.9pc).
Η μελέτη έδειξε ότι 81% των χρηστών ΣΕΘ ήταν γυναίκες με συνολικό ποσοστό 39% να είναι ηλικίας μεταξύ 31 και 43
Θεραπεία
Σχεδόν 42% των ερωτηθέντων είπαν ότι δέχτηκαν θεραπέια για ασθένεια για την οποία είχαν ήδη επιδιώξει συμβατική συμβολή και 27% χρησιμοποιούν ΣΕΘ για την βελτίωση και πρόληψη της υγείας τους.
Το 53 % των ερωτηθέντων επέλεξαν τον επαγγελματία βάσει σύστασης από φίλο-συγγενή ενώ το 13,9% από σύσταση από Ιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας, μόνο το 5% χρησιμοποίησε το ιντερνέτ!
Οι συγγραφείς της μελέτης, Dr Fiona Mc Kenna και Ms Fionnuala Killoury, είπαν ότι οι ιατροί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΣΕΘ και ίσως κατά την διάρκεια της λήψης ιστορικού να ρωτούν τους ασθενείς για την τυχόν χρήση τους.

http://www.herald.ie/lifestyle/health-beauty/now-one-third-of-patients-try-new-age-cures-2314224.html

Ο καθηγητής David Colquhoun, τιμητικό μέλος και πρώην διοικητικό μέλος φαρμακολογίας στο University College London, απομακρύνθηκε από το Complementary and Natural Healthcare Council CNHC όταν ισχυρίστηκε ότι η Ρεφλεξολογία είναι μπούρδες! Το CNHC δημιουργήθηκε το 2008 ως εθελοντικό αυτό-ρυθμιστικό σώμα για επαγγελματίες ΣΕΘ. Σκοπός του είναι να ελέγχει το επίπεδο και των ΣΕΘ και να διασφαλίζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες αποδέκτες των υπηρεσιών ΣΕΘ.

Ενδιαφέρον είναι – για όσους παρακολουθούν τον ΑoR – ότι δεν έχουν γραφτεί επαγγελματίες ΣΕΘ όπως αναμενόταν!

http://www.timeshighereducation.co.uk/story.asp?sectioncode=26&storycode=413175&c=1


Κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον πληθωρισμό στην Κίνα κατ’ επέκταση και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg χρησιμοποιεί για τίτλο και παράδειγμα στο άρθρο της τον διπλασιασμό της τιμής μίας συνεδρίας Ρεφλεξολογίας σήμερα από 10$ που ίσχυε το 2008.

http://www.bloomberg.com/news/2010-08-25/china-s-official-inflation-data-mask-surge-in-food-prices-medical-costs.html

Το Jewish Hospital Medical Center Northeast είναι ίδρυμα για εξωτερικούς ασθενείς. Άνοιξε το 2009 και ειδικεύεται στην ολοκληρωμένη ογκολογική θεραπεία για εξωτερικούς ασθενείς. Έχει και ολιστικό κέντρο που προσφέρει Ρεφλεξολογία και Διαλογισμό.
http://www.courier-journal.com/article/20100825/ZONE04/308250028

Τα Hospice της Αγγλίας εφαρμόζουν Ρεφλεξολογία και ΣΕΘ γενικότερα μέσω εθελοντών...εδώ τι γίνεται?

South East Cancer Help Centre wants imaginative volunteers
A GROUP that provides life-changing therapy and comfort for cancer sufferers is calling for imaginative people to lend a hand.
The South East Cancer Help Centre (SECHC), in Purley, helps around 500 members cope with the disease and overcome the darkest time of their lives.
It has provided therapies like aromatherapy, hypnotherapy and reflexology to complement hospital treatments, alongside counselling for patients and carers alike, since 1983.
But now the inspirational group – which employs only three staff and has around 60 volunteers – is looking for enthusiastic helpers to form a new fundraising team, the Centre Supporters Club.
http://www.thisiscroydontoday.co.uk/news/Making-difference/article-2544341-detail/article.html