Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ρεφλεξολογία στις ειδήσεις!

Σε ένα άρθρο από το Σικάγο των ΗΠΑ περιγράφεται η θεωρία της Ρεφλεξολογίας, το ενδιαφέρον είναι ένα απόσπασμα του κειμένου που αναφέρει:

Ο Δρ Σάιμον Λι, ένας ορθοπεδικός χειρουργός στο Rush University Medical Center που δεν έχει σχέση με την Christina Lee - Ρεφλεξολόγο, επιβεβαίωσε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πόδια στον τομέα της υγείας.

Τα οστά των ποδιών είναι παρόμοια με το μεταλλικό σκελετό μιας καλωδιωτής γέφυρας πολλαπλών ανοιγμάτων, ενώ οι σύνδεσμοι και τένοντες λειτουργούν, όπως τα καλώδια ανάρτησης, είπε.

Η καμάρα, ή ο βαθμός καμπυλότητας, εξαρτάται από την τοποθέτηση αυτών των συνδέσμων και των τενόντων. Ο Δρ Λι είπε ότι προβλήματα της καμάρας συμβάλλουν στην πλειοψηφία των παθήσεων του πόδα και αστραγάλου.

Προβλήματα στα πόδια μπορεί να επηρεάσουν το βάδισμα και στην συνέχεια συμβάλλουν στον πόνο χαμηλά στην πλάτη και προβλήματα στο ισχίο και γόνατο, σύμφωνα με τον Δρ. Λι. http://news.medill.northwestern.edu/chicago/news.aspx?id=169134

Από το Νέο Δελχί (Reuters) – μάθαμε ότι η επιτυχία του κορυφαίου Ινδού αθλητή του γκολφ Arjun Atwal's στο PGA Tour victory Wyndham Championship ήταν παράλληλα και επιτυχία ενός νέου φυσιοθεραπευτή στο Νέο Δελχί που χρησιμοποιεί παράδοξες μεθόδους θεραπείας.
Ο 28χρονός Jatin Chaudhry, κατέχει εντυπωσιακό πελατολόγιο για νέο φυσιοθεραπευτή, όπως ο αθλητής του κρίκετ Yuvraj Singh και τενίστρια Sania Mirza Νο 85 στον κόσμο, και της ομάδας Kings XI Punjab της Indian Premier League.
Η μορφή Ρεφλεξολογίας που εφαρμόζει ωστόσο δεν απολαμβάνει ευρείας αποδοχής αναφέρει το άρθρο. Διεγείρει την ροή αίματος στις τραυματισμένες περιοχές συνδυάζοντας βελονισμό και μαγνητικά κύματα.

"Έχω δεχτεί προσκλήσεις από ιατρούς εδώ να μιλήσω πάνω στην μέθοδο ωστόσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που με αμφισβητούν και αυτό με βαραίνει" είπε ο Chaudhry στο Reuters την Δευτέρα.
"Πέρυσι ο Arjun Atwal ήρθε σε εμένα με 3ου βαθμού ρήξη και στους δύο ώμους του," είπε. "Οι ιατροί στις ΗΠΑ του πρότειναν ότι να χειρουργηθεί ήταν η μόνη επιλογή και δεν του άρεσε καθόλου η ιδέα διότι ότι σήμαινε ότι θα είχε μεγάλο στάδιο αγωνιστικής αποχής. Με επισκέφτηκε και δέχτηκε θεραπεία 25 ημερών και επέστρεψε. Ο πεθερός του μένει στο Νέο Δελχί και επικοινωνούμε, χαίρομαι που διακρίθηκε σε τόσο σπουδαίο αγώνα.


Ομιλία για την Ρεφλεξολογία στο νοσοκομείο St. Francis Hospital. NAMI Memphis -- National Alliance on Mental Illness Support Group: Meeting, 7 p.m. Sept. 28 at St. Francis Hospital (St. Catherine Room), 5959 Park. Dr. Mia Earl speaks on the health benefits of "Reflexology." Visit online: nami-memphis.org

Η Margaret Short που έχασε τον σύζυγο της από τον καρκίνο θα φορέσει τα αθλητικά της παπούτσια και θα τρέξει σε φιλανθρωπικό αγώνα 5 μιλίων για την συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση του Κέντρου Περίθαλψης Ασθενών σε Τελικό Στάδιο που τον βοήθησε στην αντιμετώπιση της νόσου. Ο σύζυγος της δεχόταν θεραπείες για τους πόνους του στο St Clare Hospice του Hastingwood πριν αποβιώσει στα 49 του χρόνια, δεχόταν και θεραπείες Ρεφλεξολογίας και αρωματοθεραπείας.

“Το κέντρο περίθαλψης των ωφέλησε τα μέγιστα,” λέει η κ. Short. “Δεν είχε δεχτεί ποτέ πριν Ρεφλεξολογία και αρωματοθεραπεία και ήταν πράγματα που προσέφεραν ανάπαυση και τα λάτρευε.”
“Ο καρκίνος είναι σκληρή ασθένεια,” είπε. “Ο Ronnie δεχόταν χημειοθεραπεία από την αρχή και δεν είναι εύκολη υπόθεση.”
Είπε ότι το γεγονός ότι ο σύζυγος της ότι επέστρεφε σπίτι από το κέντρο σήμαινε ότι μπορούσε να περνάει χρόνο με τα παιδιά του. “Αισθάνομαι ότι οφείλω πολλά στο κέντρο και η συμμετοχή μου στον αγώνα είναι ένα ς τρόπος να πω ευχαριστώ, είπε.
http://www.guardian-series.co.uk/news/8355167.EPPING_FOREST__Widow_will_put_on_her_walking_shoes_for_hospice/


Ρεφλεξολογία άκρας χείρας δόθηκε και μασάζ προσφερόταν σε βιβλιοθήκη - Merton’s reading centres. Ο σκοπός είναι να δελεάσουν περισσότερους ανθρώπους να επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες.
Πληροφορίες: merton.gov.uk/libraries

http://www.yourlocalguardian.co.uk/news/local/wimbledonnews/8345287.Hand_massages_given_to_readers_at_Merton_libraries/

Στο ΚΑΠΗ Greeley προσφέρονται συνεδρίες Ρεφλεξολογίας κάθε Τετάρτη ως φυσική μέθοδος αντιμετώπισης του πόνου και αποκαθιστά την ενεργειακή ροή στα διάφορα συστήματα του σώματος! www.greeleytribune.com