Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σεμινάριο Αρχαία Ελληνική Ιπποκρατική Μάλαξη στις 13-14 Νοεμβρίου στο NHS Φαλήρου

Αρχαία Ελληνική Ιπποκρατική Μάλαξη

Όταν επισκέπτεται ένας τουρίστας την Κίνα θα δοκιμάσει Tui na massage, στην Ταϊλάνδη, το Thai massage, στην Χαβάη, το Lomilomi massage.
Ερώτηση: Όταν κάποιος επισκέπτεται την Ελλάδα, ΠΟΙΟ μασάζ θα δοκιμάσει?
Εφόσον δεν πουλάμε στο μουσείο της Ακρόπολης μινιατούρες πύργους του Άιφελ ή του Σινικού τείχους αλλά τον Παρθενώνα ή τον Αρύβαλλο (μικρό αγγείο λαδιού) και την Στελγγίδα, γιατί στα SPA της Ελλάδας δεν προσφέρεται η Ιπποκρατική μάλαξη?

Μήπως δεν υπήρξε τέτοια τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα?
Πολλῶν δὲ ἔμπειρον δεῖ εἶναι τὸν ἰητρὸν, ἀτὰρ δὴ καὶ ἀνατρίψιος’ ἀπὸ γὰρ τοῦ αὐτέου ὀνόματος οὐ τωὐτὸ ἀποβαίνει’ καὶ γὰρ ἂν δήσειεν ἄρθρον ἀνάτριψις, χαλαρώτερον τοῦ καιροῦ ἐὸν, καὶ λύσειεν ἄρθρον, σκληρότερον τοῦ καιροῦ ἐόν’ ἀλλὰ διοριεῖται ἡμῖν περὶ ἀνατρίψιος ἐν ἄλλῳ λόγῳ.

Μήπως δεν εφάρμοζε μαλάξεις ο Πατέρας της Ιατρικής?
Ἀνάτριψις δύναται λῦσαι, δῆσαι, σαρκῶσαι, μινυ.θῆσαι· ἡ σκληρὴ, δῆσαι· ἡ μαλακὴ, λῦσαι· ἡ πολλὴ, μινυθῆσαι· ἡ μετρίη, παχῦναι.


Γεγονός είναι ότι “δανείσαμε” όλη την γνώση της Αρχαίας Ελλάδος στους βαρβάρους και τώρα καλείται ό ενδιαφερόμενος Έλληνας μασέρ (αλέιπτης – ιατραλέιπτης) να την μάθει – διεκδικήσει σε μορφή αντιδάνειου από τους βαρβάρους (sic). Ο σκοπός του σεμιναρίου ΔΕΝ είναι να σας εκπαιδεύσει στην χειρομάλαξη (καλό είναι να έχετε κάποια προηγούμενη γνώση και εμπειρία), αλλά να σας παρουσιάσει την κατεγεγραμμένη ιστορία και γνώση της Ιπποκρατικής μάλαξης .

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει :


• Γενική ιστορία της Ιατρικής από την μυθολογία έως τα Ελληνιστικά χρόνια, μεταξύ αυτών και πως προέκυψε η θεωρία των 4 χυμών.


• Πρακτική εξάσκηση στις κατεγεγραμμένες μεθόδους μάλαξης που εφάρμοζαν οι αλείπτες τις εποχής. (ελαιόλαδο, υφάσματα, σκόνη, ξηρή, στελγγίδα, τρίψιμο ποδιών [Ρεφλεξολογία] και αντιστοιχίες άκρων)


• Αποφθέγματα του Ιπποκράτη, Φιλόστρατου, Γαληνού, Κέλσου κ.α. (στα Αραχαία Ελληνικά – Μεταφρασμένα στα Νέοελληνικά)


• Ενδεικτική μελέτη των μεσημβρινών (4 ζεύγη) του Ιπποκράτη, εργασία των Τηλικίδη-Μπουκουβάλα. Σύγκριση με τους Κινέζικους μεσημβρινούς και το νευρικό σύστημα!

Στο σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις στα αρχαία ελληνικά και νεοελληνική μετάφραση και 1 CD με τα άπαντα του Ιπποκράτη και σε αγγλική μετάφραση (copyright free), όπως επίσης τις αναφορές που θα βρείτε στις σημειώσεις μεταφρασμένες στα αγγλικά και γαλλικά για πιθανή μελλοντική σας χρήση σε υλικό προώθησης σε spa - ξενοδοχεία ή αλλού.


Πληροφορίες στο ΝΗS - 210 9837344
Το διήμερο σεμινάριο Αρχαία Ελληνική Ιπποκρατική Μάλαξη θα γίνει 09-10 Νοεμβρίου στο παράρτημα του ΝΗS Φαλήρου, από τις 10:30 - 17:30.
Εισηγητής - Σ. Δημητράκουλας