Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Δρόμος

Η συνάδελφος Ρεφλεξολόγος Παρή Δεσύπρη μας είναι γνωστή για τις μεταξύ άλλων και πνευματικές αναζητήσεις της. Στην τελευταία της "αναζήτηση" έπεσε επάνω σε αναφορά Ρεφλεξολογίας στο βιβλίο Ο Δρόμος της γνωστής ηθοποιού Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Την ευχαριστώ που μου έστειλε την αναφορά για να την αναδημοσιεύσω για όλους μας.

Σελίδα 113 στο βιβλίο:

"...Είπε ότι το Καμίνο δοκίμαζε την ικανότητα του προσκυνητή να αγαπάει. Είπε ότι οι Αρχαίοι συνήθιζαν να ισορροπούν το αρσενικό και το θηλυκό στοιχείο. "Όταν ενεργοποιούνται το γιν και το γιανγκ, έχεις μία θεϊκή κατανόηση του τι είσαι σε όλες τις διαστάσεις".
Και σχετικά με τα πόδια, οι παλιότεροι συνήθιζαν να περπατούν χωρίς παπούτσια γιατί καταλάβαιναν ότι μέσω των πελμάτων των ποδιών μπορούσαν να βρουν τη γνώση της ψυχής. Επρόκειτο δηλαδή για το "πέλμα-ψυχή"!
Συνέχισε εξηγώντας μου για τη θεραπεία της ρεφλεξολογίας, η οποία χρησιμοποιεί πίεση πάνω στα σημεία των μεσημβρινών στα πόδια για να ελευθερώσει την καταπιεσμένη ενέργεια και τις καταπιεσμένες αναμνήσεις. Το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης ενέργειας είναι η υγεία. Θα μπορούσαμε να πούμε", είπε, "ότι υγεία είναι επίσης να γνωρίζεις τις αναμνήσεις σου". Είχα αρχίσει να καταλαβαίνω. Ήμουν τώρα πια μια πνευματική πεζοπόρος. .."


Το βιβλίο αναφέρεται στο Καμίνο (ή αλλιώς "ο Δρόμος των Προσκυνητών", που βρίσκεται στη Βόρεια Ισπανία) & τις εμπειρίες που έζησε η ηθοποιός καθώς και πολλοί άνθρωποι πριν από αυτήν...
«Εδώ και χιλιάδες χρόνια άγιοι, αμαρτωλοί, στρατηγοί, βασιλιάδες διασχίζουν το Καμίνο. Αυτό γίνεται με την πρόθεση να βρει ο καθένας το βαθύτερο προσωπικό νόημα και τη φύση στις εσωτερικές του συγκρούσεις. Η ενέργεια που εκπέμπει το Καμίνο ήταν εδώ και αιώνες γνωστή στους ανθρώπους, επειδή τους καθιστούσε ικανούς για περισσότερο διαλογισμό και αυτογνωσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: