Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι ΣΕΘ - συμπληρωματικές εναλλακτικές θεραπείες στις ειδήσεις.


Διαβάσαμε ότι η μέλλουσα γαλαζοαίματη νύφη του Πρίγκηπα Καρόλου Kate Middleton, θα παντρευτεί τον Πρίγκηπα Ουίλλιαμ, σκέφτεται να πατρονάρει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Changez (changez.me.uk) το οποίο σχεδιάζει να προσφέρει ΣΕΘ μέσα από παραρτήματα σε ολόκληρο το Βασίλειο.
Έχει κανείς επικοινωνία με τον πρώην δικό μας τον Κωσταντίνο? καλά ντε ... ένα αστείο είπα.

Στην ιστοσελίδα του BostonUniversity today διαβάζουμε για μία κλινική ΣΕΘ στο Boston Medical Center την οποία ονομάζουν Συμπληρωματική και Εναλλακτική Κλινική Υγείας Προσφύγων - Complementary and Alternative Medicine Refugee Health Clinic (CAM)!

Αρχηγός του εγχειρήματος είναι ο Michael Grodin, ψυχίατρος και καθηγητής του BU School of Public Health σε μαθήματα δίκαιο υγείας, βιοηθικής και ανθρώπινα δικαιώματα.
Η πλειονότητα των ασθενών είναι πρόσφυγες που είχαν υποστεί βασανιστήρια.., σε κάποιο σημείο λέει "Είχαν διαχωριστεί από τα σώματα τους" και χρησιμοποιεί κινέζικες ασκήσεις (πιθανόν Τσι κουνγκ) για να τους επαναφέρει σε αυτά!
Σε άλλο σημείο περιγράφει την υγεία μιας Λιβεριανής λέγοντας¨"Καλή ροή Τσι", βάζει βελόνες και χρησιμοποιεί βεντούζες.

Επίσης λέει: " Λιγότερο με ενδιαφέρει η επιστημονικότητα, περισσότερο με ενδιαφέρει να γίνουν οι άνθρωποι καλύτερα" - "I’m less concerned about the science than I am about people getting better,” Πιστεύει ότι μία επισκόπηση των προσπαθειών του θα δείξει ότι οι ΣΕΘ είναι πιο οικονομικώς αποδοτικές!









Στην ιστοσελίδα του Newscientist διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελβετίας κατόπιν δημοψηφίσματος του πληθυσμού (ναι ναι και έτσι γίνεται) αποφάσισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα αρχίσουν να πληρώνουν για 5 είδη Συμπληρωματικών θεραπείων, από τώρα έως το 2017 - 67% του πληθυσμού υπέρ του δημοψηφίσματος παρακαλώ!!!!


Η Ελβετία έχει 17.200 καταχωρημένους επαγγλεματίες ΣΕΘ, ο μεγαλύτερος αριθμός αναλογικά με τον πληθυσμό στον πλανήτη, οι 5 ΣΕΘ είναι: ομοιοπαθητική, βότανα και παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, anthroposophic medicine και neural therapy.


Tον Δεκέμβριο η επιστημονική επιτροπή της χώρας αποτάνθηκε ότι αυτό θα ήταν παράνομο διότι ο νόμος ορίζει να πληρώνονται οι θεραπείες που στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια αποτελεσματικότητας και οι συγκεκριμένες ΣΕΘ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει το δημοψήφισμα του λαού.

Τι λέτε, υπάρχει χώρα όπου εισακούεται η γνώμη και επιθυμία του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: