Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πανελλήνιες και Στρες

Τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή, δέχομαι επικοινωνία από ανήσυχους γονείς σχετικά με το άγχος, και τις επιπτώσεις του, στα παιδιά τους που προετοιμάζονται να γράψουν πανελλήνιες.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς οι γονείς?

Στο τέλος της μελέτης του παιδιού, ή σε ένα αναγκαίο διάλειμμα να ξαπλώσει το παιδί στον καναπέ και εσείς καθίστε στην άκρη του καναπέ όπου το παιδί θα τοποθετήσει τα πέλματα του στα πόδια σας. 
Ενώ εκείνο ξεκουράζεται ή βλέπει τηλεόραση, εσείς τρίψτε του τα πόδια. Αναζητήστε σημεία που τα βρίσκει ανακουφιστικά και επιμείνετε εκεί στα όρια του “γλυκού πόνου”. 

Εσείς δεν θα ξέρετε λογικά ποιο Ρεφλεξολογικό σημείο είναι, δεν πειράζει ξέρει το σώμα του!

Εναλλακτικά αλλά και συμπληρωματικά ετοιμάστε του ένα ωραίο ποδόλουτρο. Δηλαδή μια λεκάνη με ζεστό νερό ( με σαπούνι, αφρόλουτρο, αιθέρια έλαια). 

Τέλος, κάτι άλλο πολύ εύκολο και αποτελεσματικό είναι ενώ είναι ξαπλωμένο το παιδί στο κρεβάτι του, ακόμα και στο γραφείο του, να του τρίψετε την πλάτη. 
Πάλι αναζητήστε ανακουφιστικά σημεία και επιμείνετε στα όρια του “γλυκού πόνου”. Γρήγορα και δυνατά δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ανακουφιστική ένταση (ποικίλει για τον καθένα μας) και αργά θα το φέρουν! 

Πιο συγκεκριμένα, να εκτελείτε κυκλικές κινήσεις παραπλεύρως και καθέτως (εικόνα) της σπονδυλικής στήλης (μοιάζει με αυλάκι), αργά και με σταθερό ρυθμό. Με αυτή την κίνηση επιδιώκουμε να επιδράσουμε στο κεντρικό νευρικό σύστημα και κυρίως στο αυτόνομο νευρικό σύστημα (όργανα π.χ. στομάχι, παχύ έντερο). Ελπίζω η φωτογραφία να βοηθάει, σε κάθε περίπτωση είμαι στην διάθεση σας να σας δείξω τις κινήσεις στο εργαστήριο. Δωρεάν φυσικά.

Καλή επιτυχία, με υγεία.