Google Website Translator Gadget_________ ATTENTION "Αγγλικά" is ENGLISH !!!!!

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συμπληρωματικές θεραπείες και καρκίνος

Σε κάποιο στάδιο μπορεί να ακούσετε, ή να ενδιαφερθείτε, για συμπληρωματικές θεραπείες. Προσφέρονται πολλές θεραπείες και οι σχετικές πληροφορίες μπορεί να προκαλούν σύγχυση. Το παρόν πληροφοριακό δελτίο θα σας δώσει ιδέες για το πώς να κάνετε τεκμηριωμένες και ασφαλείς επιλογές.

Τι είναι οι συμπληρωματικές θεραπείες; Οι συμπληρωματικές θεραπείες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Οι συμπληρωματικές θεραπείες αποσκοπούν στη στήριξη και ενίσχυση της ποιότητας ζωής ενός ατόμου και στη βελτίωση της ευεξίας του. Δεν έχουν σκοπό να θεραπεύσουν πλήρως τον καρκίνο του ατόμου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιούνται για να βοηθούν στο να ελέγχονται συμπτώματα όπως ο πόνος και η κόπωση και να συμπληρώνουν τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες. Οι συμπληρωματικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χαλάρωση, τη «δια του λόγου» θεραπεία, το διαλογισμό, τον οραματισμό, το βελονισμό, την αρωματοθεραπεία, τη ρεφλεξολογία, τη μουσικοθεραπεία, την τεχνοθεραπεία και το μασάζ. Μερικές συμπληρωματικές θεραπείες μπορεί να μην ενδείκνυνται κατά τη φάση της θεραπευτικής σας αγωγής, δεδομένου ότι παρεμποδίζουν τη θεραπευτική αγωγή ή/και επιδεινώνουν τις παρενέργειες. Πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιαδήποτε συμπληρωματική θεραπεία. 

Τι είναι οι εναλλακτικές θεραπείες; Οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται αντί των συμβατικών ιατρικών θεραπευτικών αγωγών. Οι εναλλακτικές θεραπείες προωθούνται συχνά με τον ισχυρισμό ότι «γιατρεύουν τον καρκίνο». Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι αναπόδεικτες και δεν έχουν ελεγχθεί επιστημονικά. Οι εναλλακτικές θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη ή ταλαιπωρία σε όσους τις χρησιμοποιούν αντί των συμβατικών ιατρικών θεραπειών. 

Παραδείγματα εναλλακτικών θεραπειών περιλαμβάνουν τη φυσιοπαθητική (naturopathy), ανοσολογική θεραπεία (immune therapy), ομοιοπαθητική (homeopathy), κινέζικα βότανα και μεγαβιταμίνες. 

Ποια είδη συμπληρωματικών θεραπειών διατίθενται για καρκινοπαθείς; 
Οι ακόλουθες συμπληρωματικές θεραπείες χρησιμοποιούνται πιο συχνά από καρκινοπαθείς. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μία ή περισσότερες από τις θεραπείες. Οι θεραπείες αφής καταγίνονται με το ανθρώπινο σώμα και περιλαμβάνουν βελονισμό, αρωματοθεραπεία, ρεφλεξολογία και μασάζ. 

http://languages.cancercouncil.com.au/wp-content/uploads/2012/10/CAN10268G_10_11_Complimentary-Therapies-Cancer-Fact-Sheet_Greek_FINAL.pdf